Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grammene

Snel energie vergelijken in Grammene? Dankzij de energievergelijker check je probleemloos alle bekende energieleveranciers als bijvoorbeeld Mega en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Grammene de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vergaar je op deze website bruikbare info over thema’s zoals wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contractsoorten. Bovendien bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 310,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Grammene?

We zien opvallend veel energieleveranciers in Grammene. Dit loopt van Engie tot Watz, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 energie aanbieders. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke aanbieders er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grammene is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er stroom en gas storingen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energietarievenvergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Grammene, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filters in de tarievenvergelijker zoek jij moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Grammene

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energieleveranciers en de energiekosten verschillen per regio. Dit komt doordat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Grammene is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Deinze is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Grammene

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • Populair merk: Junkers
 • Aandeel groen: 32,60%
 • Postcodegebied: 9800
 • Verbruik stookolie: 1710 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-grammene

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit zijn samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Grammene is dat gemiddeld 1415 m3 en 3385 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De genoemde zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle grote energieleveranciers. Van elk pakket lees jij info aangaande soort stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Grammene, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie prijsaanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de maatschappij. O.a. www.engie.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Grammene


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €365 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter check je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Advies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaaradvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktisch advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktisch advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Grammene. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En soms beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is de stelregel: meerjarige contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Grammene. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de aanstaande energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent + Wase Wind. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Grammene vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Grammene en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Grammene

Bijna alle organisaties ondersteunen inmiddels groene stroom in Grammene. Op dit front is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Grammene vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Deinze zien we meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9800. In deze plaats kan je wellicht vrij voordelig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Antargaz diensten.