Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Merelbeke

Zonder problemen energie vergelijken in Merelbeke? Dankzij energiehunter.be check je overzichtelijk alle grote energiebedrijven. Je kunt denken aan Essent & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Merelbeke de laagste prijs biedt. Tevens vind je via de energievergelijker praktische info over topics als o.a. gastarieven en verschillende contracttypes. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Merelbeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 220,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Merelbeke?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Merelbeke. Dit loopt van Engie tot en met Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kun je kiezen uit circa 25 energieleveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Merelbeke is voor jouw verbruik? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via de vergelijkingstool check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Merelbeke, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Via de keuzevakjes in onze vergelijker vind je zonder problemen een energiecontract dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Merelbeke

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De producten van energie-aanbieders en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Merelbeke heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Merelbeke wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Merelbeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Merelbeke
 • CV Merk: Sime
 • Aandeel duurzaam: 0,28%
 • Postcode: 9820
 • Verbruik stookolie: 2500 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-merelbeke

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinfo. Onder andere grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Merelbeke is dit gemiddeld zo’n 1570 m3 & 3320 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze details bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van elk abonnement vind jij gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Merelbeke, en de eventuele korting. Kies de partij die klopt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een mooie korting gespot? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of www.poweo.be. De nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Merelbeke


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €325 opleveren. Daartegenover, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hierna vind jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktische tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigadvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Merelbeke. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is het principe: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Merelbeke. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt je aanstaande gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste aanbieder. Bijv. Luminus, Essent en Aspiravi. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere onkosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Merelbeke vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Merelbeke en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Merelbeke

Het merendeel van de organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Merelbeke. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan een filter voor “Groen uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Merelbeke vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Merelbeke onderscheiden we diverse projectenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9820. In de regio kan je soms tegen een gunstig tarief deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van OCTA+ diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente