Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nazareth

Zonder problemen energie vergelijken in Nazareth? Door gebruik te maken van deze website doorzoek je gemakkelijk alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn Engie en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Nazareth de beste deal heeft! Verder vergaar je via onze vergelijker praktische info over thema’s zoals tarieven en salderen. Daarnaast geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nazareth
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 405,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Nazareth?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Nazareth. Dit varieert van Antargaz tot en met Luminus, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 20 aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke energiemaatschappij actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nazareth is? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Nazareth, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker vind je moeiteloos een abonnement dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Nazareth

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Elke beheerder heeft weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Nazareth is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Nazareth valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Nazareth

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Nazareth
 • CV ketel: Rendamax
 • Groene stroom: 0,279%
 • Centrale postcode: 9810
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2490 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-nazareth

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je huis en woningdetails. Dit zijn grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Nazareth is dat gemiddeld 1565 m3 en 3315 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle interessante energieleveranciers. Bij alle contracten zoek je info met betrekking tot type stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Nazareth, en de eventuele korting. Kies de partij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieding gevonden? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de website van de onderneming. Onder andere www.octaplus.be + www.zeno.be. De gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Nazareth


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €305 winst geven. Toch, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder profiteer je van 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigadvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaartip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bespaartip 5: neem een energiezuinige airco

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Nazareth. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Nazareth. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw betreffende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en Antargaz. Tevens neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.energypeople.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Nazareth vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Nazareth en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Nazareth

Een groot deel van de energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Nazareth. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Nazareth vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Nazareth zien we verscheidene activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9810. In de regio kan je wellicht heel gunstig bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Eneco diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente