Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gijzenzele

Snel online energie vergelijken in Gijzenzele? Met behulp van de energievergelijker check je probleemloos alle erkende energieleveranciers als bijvoorbeeld Mega & Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Gijzenzele de laagste prijs hanteert. Bovendien verzamel je op deze pagina uitgebreide informatie over zaken als de overstapservice en verschillende contractsoorten. Voorts geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oosterzele
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvennaast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 450,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Gijzenzele?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Gijzenzele. Dat gaat van Antargaz tot aan Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 40 energie aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gijzenzele is op dit moment? Vul direct jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Gijzenzele, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Met behulp van filters in de Energiehunter vind je gemakkelijk een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Gijzenzele

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Gijzenzele is Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Oosterzele is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Gijzenzele

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-gijzenzele

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinfo. Dit gaat over aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Gijzenzele is dit gemiddeld zo’n 1525 m3 en 3495 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal loont het om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Van ieder pakket bekijk jij gegevens zoals soort energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Gijzenzele, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende leverancier gespot? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Onder andere www.engie.be + www.poweo.be. De gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Gijzenzele


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €370 bonus betekenen. Evenwel, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bieden wij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktische tip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaartip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktische tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Tip 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: maak een sport van het overstappen in Gijzenzele. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Gijzenzele. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verwerkt de betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare leverancier. Onder andere Luminus, Essent en Elegant. Tevens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Gijzenzele vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Gijzenzele en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Gijzenzele

Een groot deel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Gijzenzele. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Gijzenzele vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Oosterzele zijn er allerlei stappen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9860. In deze omgeving kan je vaak relatief goedkoop meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Elegant duurzame energie.