Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moortsele

Zonder problemen energie vergelijken in Moortsele? Via onze website check je moeiteloos alle grote energie aanbieders zoals OCTA+ & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Moortsele prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker waardevolle info over zaken zoals energiegebruik in de regio en handige bespaartips. Ook bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oosterzele
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire organisaties eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 500,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Moortsele?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Moortsele. Van Lampirus tot aan Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 40 organisaties. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moortsele is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze prijzencheck achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Moortsele, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v filteren in de tarievenvergelijker check jij moeiteloos een energie-abonnement dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Moortsele

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Online account
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Moortsele betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Oosterzele valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Moortsele

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oosterzele
 • CV ketel: Weishaupt
 • Groene energie: 35,00%
 • Hoofdpostcode: 9860
 • Mazout verbruik: 1950 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-moortsele

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Moortsele is dat gemiddeld 1535 m3 plus 3505 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle populaire energie aanbieders. Bij ieder pakket zie jij details met betrekking tot herkomst energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Moortsele, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige actie beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de onderneming. O.a. www.engie.be en www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Moortsele


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €305 opleveren. Maar, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina check jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bezuinigadvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigtip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaaradvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Moortsele. Zodoende is de besparing het grootst. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Normaliter worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Moortsele. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert je geselecteerde energie-aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en Eni. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Moortsele vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Moortsele en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Moortsele

Het gros van de aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Moortsele. Echter is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Moortsele vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Oosterzele bestaan er tegenwoordig diverse stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9860. In deze omgeving kan je meer en meer zeer betaalbaar deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Antargaz duurzame energie.