Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Scheldewindeke

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Scheldewindeke? Middels onze website achterhaal je eenvoudig alle interessante bedrijven. Voorbeelden zijn Eneco en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Scheldewindeke voor jou de beste prijs heeft. Ook lees je via de energievergelijker bruikbare informatie over topics als o.a. overstappen en handige bespaartips. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oosterzele
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 405,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Scheldewindeke?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Scheldewindeke. Dat loopt van Eneco tot een speler als Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag is het aanbod ongeveer 30 maatschappijen. Deze aanbieders werken uitsluitend met het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Scheldewindeke is? Geef gelijk jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energiehunter vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Scheldewindeke, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties maken in de prijzenvergelijker ontdek je probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Scheldewindeke

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Online account
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van energieleveranciers en de energiekosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Scheldewindeke heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Oosterzele is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Scheldewindeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oosterzele
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel groen: 35,10%
 • Postcode: 9860
 • Mazout consumptie: 1960 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-scheldewindeke

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit zijn grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Scheldewindeke bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1540 m3 en 3510 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contracten kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle grote energiebedrijven. Van ieder contract check je details zoals soort energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Scheldewindeke, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die past bij jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante kortingsactie gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de aanbieder. Zoals www.engie.be of www.comfortenergy.be. De betreffende aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Scheldewindeke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €380 rendement bieden. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bekijk jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktisch advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaaradvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Tip 5: Houd de brievenbus dicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Scheldewindeke. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt in beginsel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Scheldewindeke. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verzorgt je aankomende gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Denk aan Eneco, Essent en Trevion. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw nieuwe energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.elegant.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Scheldewindeke vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Scheldewindeke en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Scheldewindeke

Het merendeel van de aanbieders leveren momenteel groene stroom in Scheldewindeke. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Scheldewindeke vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Oosterzele bestaan er tegenwoordig vele acties volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9860. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Engie prijzen.