Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dikkelvenne

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Dikkelvenne? Via deze website achterhaal je eenvoudig alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Dikkelvenne de beste deal heeft! Tevens verzamel je op deze website belangrijke informatie over items als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en zakelijke energie. Tevens geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gavere
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 310,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Dikkelvenne?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Dikkelvenne. Van Engie tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Zij zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dikkelvenne voor jou is? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een storing, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze tarievencheck vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Dikkelvenne, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van jouw input in de prijzenvergelijker detecteer jij simpel en snel een energie-abonnement dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Dikkelvenne

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er veel netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder gebruikt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Dikkelvenne heet Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Gavere valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Dikkelvenne

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gavere
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 35,90%
 • Postcodegebied: 9890
 • Mazout consumptie: 2040 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-dikkelvenne

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Dikkelvenne ligt dat gemiddeld op circa 1580 m3 en 3335 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. In de regel kan het uit om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van ieder pakket bekijk je details zoals soort energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Dikkelvenne, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte leverancier gecheckt? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energie-onderneming. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.elegant.be. De betreffende maatschappij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Dikkelvenne


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €345 rendement bieden. Toch, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder vind je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaaradvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigtip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Dikkelvenne. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Vaak worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Dikkelvenne. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de toekomstige organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris of Comfort Energy. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. Jouw aankomende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Dikkelvenne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Dikkelvenne en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Dikkelvenne

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren onderhand groene stroom in Dikkelvenne. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies dan de selectie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Dikkelvenne vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Gavere bestaan er tegenwoordig diverse initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9890. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer vrij voordelig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Comfort Energy prijzen.