Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lotenhulle

Eenvoudig energie vergelijken in Lotenhulle? Aan de hand van de energievergelijker doorzoek je eenvoudig alle bekende aanbieders als o.a. OCTA+ en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Lotenhulle het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien lees je via onze vergelijker praktische info over onderwerpen als bijvoorbeeld leveranciers en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aalter
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 265,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lotenhulle?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Lotenhulle. Dat loopt van Engie tot en met OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het net van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lotenhulle is in maart 2024? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energievergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Lotenhulle, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Dankzij selecties in de tool zoeken jullie gemakkelijk een overeenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lotenhulle

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de prijzen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Lotenhulle heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Aalter wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Lotenhulle

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalter
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Aandeel groen: 35,40%
 • Postcodegebied: 9880
 • Gem. mazout: 1990 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-lotenhulle

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Onder andere omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Lotenhulle bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1555 m3 en 3310 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaal is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle interessante aanbieders + contracten. Van elk contract vind jij voorwaarden als herkomst van stroom en gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Lotenhulle, en de overstapbonus. Selecteer de partij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende prijsaanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de maatschappij. Denk aan www.engie.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige aanbieder regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Lotenhulle


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €275 korting realiseren. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand check je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: led-lampen gebruiken
 • Praktisch advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaaradvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lotenhulle. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in de basis: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Lotenhulle. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt de toekomstige gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan OCTA+, Essent en Energy People. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Lotenhulle vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lotenhulle en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Lotenhulle

Bijna alle organisaties faciliteren inmiddels groene stroom in Lotenhulle. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor het filter “Groene stroom uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Lotenhulle vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Aalter zijn er diverse activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9880. In deze plaats kan je meer en meer zeer betaalbaar deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ prijzen.