Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Olsene

Op je gemak energie vergelijken in Olsene? Geholpen door deze website tref je eenvoudig alle beschikbare maatschappijen als bijv. Eneco en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Olsene het goedkoopste contract aanbiedt. Ook bekijk je op deze website praktische informatie over zaken zoals onderwerpenen handige bespaartips. Tevens vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zulte
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers onder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 475,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Olsene?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Olsene. Van Poweo tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 25 providers. Deze aanbieders gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Olsene is in maart 2024? Geef hieronderde privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Via de energievergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Olsene, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van selecties maken in de vergelijkingstool bekijk je probleemloos een energieproduct dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Olsene

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Olsene betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Zulte wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Olsene

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zulte
 • Populaire CV: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 35,30%
 • Postcodegebied: 9870
 • Mazout consumptie: 1980 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-olsene

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Olsene is dit gemiddeld zo’n 1550 m3 & 3305 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze aspecten bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Met betrekking tot contractduur kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal kan het uit om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle erkende energiebedrijven. Van alle abonnementen tref je voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Olsene, en de overstapbonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende kortingsactie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van de energie-onderneming. O.a. www.octaplus.be of natuurlijk www.belpower.be. De nieuwe energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Olsene


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €390 rendement bieden. Toch, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktisch advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaaradvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaartip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Olsene. Zo is de besparing het grootst. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland hanteren we: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Olsene. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal regelt jouw aanstaande gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Bijv. Eneco, Lampiris en Elegant. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij www.energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Olsene vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Olsene en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Olsene

Tal van leveranciers bieden momenteel groene stroom in Olsene. Toch zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Olsene vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Zulte kennen we vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9870. In deze regio kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Eneco prijzen.