Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Adegem

Eenvoudig energie vergelijken in Adegem? Met behulp van deze website vind je eenvoudig alle relevante maatschappijen. Voorbeelden zijn Watz en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Adegem de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je op deze pagina belangrijke info over thema’s als energieproblemen en info over duurzame energie. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Maldegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 265,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Adegem?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Adegem. Van Antargaz tot een speler als Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags is het aanbod ongeveer 30 energieleveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Adegem is op dit moment? Vul gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze energie bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Adegem, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Door middel van keuzes in de vergelijkingstool check jij zonder problemen een energieproduct dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Adegem

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net rekent weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Adegem is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Maldegem wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Adegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Maldegem
 • CV Merk: Watts
 • Groene energie: 38,10%
 • Postcode: 9991
 • Verbruik Mazout: 2260 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-adegem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dat betreft de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Adegem is het gemiddelde verbruik ong. 1485 m3 + 3445 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Normaal is het slim om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Van alle pakketten vind je details zoals soort energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Adegem, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte kortingsactie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de onderneming. O.a. www.octaplus.be of natuurlijk www.trevion.be. De gekozen leverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Adegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €305 winst geven. Toch, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via onze hunters lees je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigtip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaartip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Tip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaartip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Adegem. Zo ben je het voordeligst uit. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Adegem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt de aankomende maatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of Belpower. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Adegem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Adegem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Adegem

De meeste aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Adegem. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene energie uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Adegem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Maldegem zien we vele initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9991. In deze woonplaats kan je steeds vaker relatief goedkoop meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy prijzen maart 2024.