Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waterland-Oudeman

Direct energie vergelijken in Waterland-Oudeman? Middels energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle interessante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Mega en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Waterland-Oudeman de laagste prijs hanteert. Verder verzamel je via de energievergelijker uitgebreide info over items zoals wat een geschikt overstapmoment is en salderen. Voorts bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Laureins
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 440,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Waterland-Oudeman?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Waterland-Oudeman. Van Poweo tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In maart 2024 tellen we ruim 40 energie aanbieders. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Imewo. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waterland-Oudeman is? Geef gelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de vergelijkingstool vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Waterland-Oudeman, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Dankzij selecties in de energievergelijker vind je gemakkelijk een abonnement dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Waterland-Oudeman

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Waterland-Oudeman is Imewo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sint-Laureins wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Waterland-Oudeman

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-waterland-oudeman

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Waterland-Oudeman ligt dat gemiddeld op circa 1475 m3 en 3435 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contractduur kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaal loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement check jij data m.b.t. soort stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Waterland-Oudeman, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante prijsaanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.wasewind.be. De door jou gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Waterland-Oudeman


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €320 winst geven. Maar, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters tref jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaaradvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaaradvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktisch advies 5: check regelmatig de radiatoren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Waterland-Oudeman. Zodoende ben je het voordeligst uit. Echter, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Waterland-Oudeman. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de gekozen gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Zoals Eneco, Essent en Energie 2030. Ook beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Waterland-Oudeman vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Waterland-Oudeman en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Waterland-Oudeman

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Waterland-Oudeman. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Neem dan zeker weten “Groen uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Waterland-Oudeman vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Sint-Laureins bestaan er tegenwoordig vele activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9988. In deze buurt kan je soms relatief goedkoop bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler integreren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Watz prijzen maart 2024.