Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bassevelde

Eenvoudig energie vergelijken in Bassevelde? Geholpen door energiehunter.be tref je supersnel alle grote energieleveranciers als bijv. OCTA+ & Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Bassevelde prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien bekijk je op deze website bruikbare info over topics als bijvoorbeeld onderwerpenen info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Assenede
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 360,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bassevelde?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Bassevelde. Dit varieert van Lampirus tot aan Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. In maart 2024 kun je kiezen uit circa 25 energieleveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Imewo. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bassevelde is in maart 2024? Vul gelijk de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Maar, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze prijzencheck vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bassevelde, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filteren in de tarievenvergelijker zoeken jullie gemakkelijk een product dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bassevelde

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Bassevelde heet Imewo. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Assenede is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Bassevelde

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Assenede
 • CV Merk: Oertli
 • Aandeel groen: 37,40%
 • Postcode: 9968
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2190 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-bassevelde

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Bassevelde is dit gemiddeld zo’n 1450 m3 en 3410 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Inzake looptijd kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Gewoonlijk kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle erkende aanbieders van energie. Bij elk contract achterhaal je details als herkomst energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Bassevelde, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede actie beschikbaar? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.luminus.be en www.ebem.be. De gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bassevelde


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €295 opleveren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina profiteer je van 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigadvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktische tip 5: profiteer van gratis daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bassevelde. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Bassevelde. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert de nieuwe energie-organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent en Antargaz. Ook neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage kosten en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bassevelde vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bassevelde en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Bassevelde

Tal van energieleveranciers bieden ondertussen groene stroom in Bassevelde. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker weten “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Bassevelde vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Assenede zien we steeds meer initiatievenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9968. In deze plaats kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Antargaz prijzen maart 2024.