Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ronsele

Op je gemak energie vergelijken in Ronsele? Geholpen door www.energiehunter.be vind je overzichtelijk alle beschikbare bedrijven. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Ronsele voor jou de beste prijs heeft. Voorts vind je op onze website nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. verbruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Ook vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lievegem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvennaast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 415,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ronsele?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ronsele. Van Engie tot een speler als Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 35 providers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ronsele is in februari 2024? Geef gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via onze prijzencheck vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Ronsele, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Middels selecties maken in de tarievenvergelijker vind jij verrassend eenvoudig een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ronsele

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de energietarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Ronsele betreft Imewo. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Lievegem wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Ronsele

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lievegem
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel duurzaam: 36,80%
 • Centrale postcode: 9932
 • Mazout consumptie: 2130 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-ronsele

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Ronsele is het gemiddelde verbruik ong. 1420 m3 + 3380 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Normaal is het slim om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle interessante leveranciers en contracten. Van alle contracten check je info m.b.t. type stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ronsele, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieder in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van het bedrijf. Bijv. www.luminus.be en www.eneco.be. Jouw aanstaande maatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Ronsele


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €265 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina bekijk je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Praktisch advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaartip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ronsele. Dan ben je het voordeligst uit. Maar, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ronsele. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt de gekozen energie-aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe aanbieder. Denk aan Luminus, Essent en ook Ebem. Daarnaast neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De toekomstige gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ronsele vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ronsele en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Ronsele

Tal van aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Ronsele. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Ronsele vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Lievegem bestaan er tegenwoordig nogal wat acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9932. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Lees de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Mega prijzen februari 2024.