Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vinderhoute

Snel online energie vergelijken in Vinderhoute? Door gebruik te maken van deze website ontdek je gemakkelijk alle bekende leveranciers als bijv. Mega & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Vinderhoute de laagste prijs biedt. Voorts tref je via de energievergelijker belangrijke info over thema’s zoals leveranciers en handige bespaartips. Tevens komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lievegem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 495,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Vinderhoute?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Vinderhoute. Dat loopt van Lampirus tot en met Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags zijn het zo’n 25 energie aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via de infrastructuur van Imewo. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vinderhoute is voor jouw verbruik? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Maar, energie-organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels onze energie tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Vinderhoute, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Aan de hand van de keuzevakjes in de vergelijkingstool ontdekken jullie moeiteloos een abonnement dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Vinderhoute

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de prijzen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vinderhoute is Imewo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lievegem is de netbeheerder van het gas Imewo. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Vinderhoute

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lievegem
 • Populair merk: Brotje
 • Aandeel groen: 36,50%
 • Hoofdpostcode: 9921
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2100 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-vinderhoute

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinfo. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Vinderhoute is het gemiddelde verbruik ong. 1405 m3 en 3365 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het een goed idee om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle grote aanbieders van energie. Van elk abonnement zie jij voorwaarden als herkomst energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Vinderhoute, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte aanbieder in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energie-onderneming. O.a. www.lampiris.be of www.wasewind.be. De gekozen maatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vinderhoute


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €390 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via onze hunters vind jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaaradvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: maak een sport van het overstappen in Vinderhoute. Zodanig ben je het voordeligst uit. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Vinderhoute. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw gekozen energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris of natuurlijk ZENO. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vinderhoute vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Vinderhoute en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Vinderhoute

Een groot deel van de energie aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Vinderhoute. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor het filter “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Vinderhoute vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Lievegem zien we diverse projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9921. In deze plaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Eneco prijzen februari 2024.