Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Knesselare

Op je gemak energie vergelijken in Knesselare? Middels de Energiehunter ontdek je gemakkelijk alle bekende energieleveranciers als bijvoorbeeld Essent en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Knesselare de laagste prijs hanteert. Daarbij lees je op onze website handige info over thema’s als energiegebruik in de regio en salderen. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aalter
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 390,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Knesselare?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Knesselare. Van Engie tot Luminus, de keuze is enorm. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen het netwerk van Imewo. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Knesselare is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de vergelijkingstool achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Knesselare, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Aan de hand van filters in de Energiehunter achterhaalt men eenvoudig een energie-abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Knesselare

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Knesselare heet Imewo. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Aalter is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Knesselare

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalter
 • CV Merk: AWB
 • Aandeel duurzaam: 36,20%
 • Hoofdpostcode: 9910
 • Verbruik stookolie: 2070 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-knesselare

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Knesselare ligt dit gemiddeld op 1595 m3 & 3350 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het slim om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder contract bekijk jij voorwaarden aangaande herkomst energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Knesselare, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante kortingsactie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van het energiebedrijf. O.a. www.luminus.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De door jou gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Knesselare


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €295 rendement bieden. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder vind jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Tip 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Knesselare. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde wisselen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Knesselare. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert je aanstaande energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste partij. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Knesselare vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Knesselare en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Knesselare

Het gros van de organisaties bieden onderhand groene stroom in Knesselare. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Knesselare vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Aalter zien we verscheidene initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9910. In deze woonplaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Antargaz prijzen.