Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Assenede

Gemakkelijk energie vergelijken in Assenede? Middels onze vergelijker doorzoek je gemakkelijk alle beschikbare leveranciers. Je kunt denken aan Eneco & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Assenede de laagste prijs hanteert. Daarnaast vind je op deze pagina waardevolle informatie over zaken zoals onderwerpenen zakelijke energie. Ook verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Assenede
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle bedrijven in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 415,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Assenede?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Assenede. Dit varieert van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel zijn het zo’n 25 aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Assenede voor jou is? Geef direct jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Middels de energievergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Assenede, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker ontdek jij simpel en snel een energie-abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Assenede

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Assenede betreft Imewo. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Assenede valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Imewo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Assenede

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Assenede
 • Populair merk: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 0,29%
 • Postcodegebied: 9960
 • Mazout: 2600 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-assenede

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Onder andere het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Assenede ligt dat gemiddeld op circa 1415 m3 en 3370 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Dit alles dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Meestal loont het om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle contracten vind jij voorwaarden aangaande soort energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Assenede, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante leverancier beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.engie.be + www.comfortenergy.be. De gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Assenede


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €380 opleveren. Evenwel, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter vind je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigtip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigadvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: neem een energiezuinige airco

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Assenede. Daarna is de besparing het grootst. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Assenede. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verwerkt de toekomstige energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste maatschappij. Onder andere Eneco, Essent + Eni. Daarna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van www.energiehunter.be check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Assenede vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Assenede en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Assenede

De meeste energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Assenede. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de selectie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Assenede vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Assenede zien we allerlei initiatievenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9960. In deze plaats kan je meer en meer heel gunstig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Essent vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente