Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Evergem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Evergem? Door gebruik te maken van energiehunter.be achterhaal je snel en simpel alle relevante aanbieders als bijv. Mega & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Evergem voor jou de beste prijs heeft. Voorts check je op deze website uitgebreide info over items als bijvoorbeeld energieproblemen en de slimme meter. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Evergem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders naast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 355,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Evergem?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Evergem. Dit varieert van Lampirus tot aan Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. In maart 2024 tellen we ruim 40 providers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Evergem is op dit moment? Geef direct je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Middels onze prijzencheck vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Evergem, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van filters in de prijzenvergelijker vinden jullie moeiteloos een overeenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Evergem

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de tarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Evergem is Imewo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Evergem is de aardgas netbeheerder Imewo. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Evergem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Evergem
 • CV Merk: Remeha
 • Aandeel groen: 0,289%
 • Postcode: 9940
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2590 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-evergem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de basisinformatie. Dat betreft aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Evergem is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 + 3365 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Meestal is het verstandig om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Bij alle abonnementen achterhaal jij details als soort energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Evergem, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieder in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Dit kan zijn www.energie2030.be en ook www.trevion.be. Jouw aanstaande aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Evergem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €250 opleveren. Toch, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina vind je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktische tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigtip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: profiteer van gratis daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers geven als tip: maak een sport van het overstappen in Evergem. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap werkt het zo: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Evergem. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt je aanstaande gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de beste energiemaatschappij. Onder andere Luminus, Lampiris of natuurlijk Antargaz. Daarnaast bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.wasewind.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Evergem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Evergem en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Evergem

Tal van energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Evergem. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Evergem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Evergem onderscheiden we vele stappen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9940. In deze woonplaats kan je soms met financiële bonussen meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Engie vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente