Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Watervliet

Gemakkelijk energie vergelijken in Watervliet? Middels onze website ontdek je overzichtelijk alle interessante aanbieders als bijv. Watz en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Watervliet het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vind je op deze pagina uitgebreide informatie over zaken zoals energieproblemen en info over een energieneutrale woning. Voorts geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Laureins
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle leveranciersnaast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Watervliet?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Watervliet. Dat gaat van Eneco tot een speler als OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Watervliet is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Dankzij onze prijzencheck vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Watervliet, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van selecties maken in de vergelijkingstool vind je zonder problemen een contract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Watervliet

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de energiekosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Watervliet heet Imewo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Sint-Laureins wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Watervliet

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-watervliet

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Watervliet is dit gemiddeld zo’n 1480 m3 en 3440 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het slim om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle contracten lees je gegevens zoals herkomst van stroom en gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Watervliet, en de eventuele korting. Kies de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie leverancier gecheckt? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de pagina van het bedrijf. Bijv. www.energie2030.be en ook www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Watervliet


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €270 bonus betekenen. Desondanks, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder lees je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bezuinigtip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktisch advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Tip 5: zet de verwarming een graadje lager

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Watervliet. Zodoende ben je het voordeligst uit. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Watervliet. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE en ook Belpower. Ook bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie aanstaande gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Watervliet vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Watervliet en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Watervliet

Tal van energiemaatschappijen leveren onderhand groene stroom in Watervliet. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “Groen uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Watervliet vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Sint-Laureins kennen we nogal wat projectenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9988. In deze woonplaats kan je meer en meer financieel aantrekkelijk bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Lampirus prijzen maart 2024.