Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Etterbeek

Op je gemak energie vergelijken in Etterbeek? Aan de hand van www.energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle verkrijgbare leveranciers. Je kunt denken aan Mega en Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Etterbeek de laagste prijs biedt. Daarbij vergaar je op deze pagina uitgebreide informatie over items als verschillende aanbieders en uitleg over jouw energierekening. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Etterbeek
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,390
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,290
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 445,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Etterbeek?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Etterbeek. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 40 bedrijven. Deze aanbieders gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Sibelga. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Etterbeek is in februari 2024? Geef hierna de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Via de energietarievenvergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Etterbeek, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Via selecties in de prijzenvergelijker check je eenvoudig een overeenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Etterbeek

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Online account
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder rekent weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van het stroom in Etterbeek betreft Sibelga. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Etterbeek wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sibelga. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Etterbeek

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Etterbeek
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 0,182%
 • Hoofdpostcode: 1040
 • Aantal mazout liters: 1520 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,390
 • Stroomtarief kwh: €0,290
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-etterbeek

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Dat betreft aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Etterbeek is het gemiddelde verbruik ong. 1410 m3 en 3455 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. In de regel is het verstandig om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle populaire energie aanbieders. Bij alle pakketten bekijk je specificaties zoals soort energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Etterbeek, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de onderneming. Denk aan www.octaplus.be of natuurlijk www.trevion.be. De betreffende energie-aanbieder regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Etterbeek


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €340 bonus betekenen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be lees je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: was met waterbesparing
 • Advies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktische tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Etterbeek. Daarna bespaar je het meeste geld. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Normaal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Etterbeek. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt je betreffende gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere Eneco, Lampiris en Comfort Energy. Ook selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van onze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Etterbeek vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Etterbeek en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Etterbeek

Tal van energie aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Etterbeek. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Etterbeek vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Etterbeek kennen we vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1040. In deze plaats kan je soms met financiële bonussen deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Brussel helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Eneco.