Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Gillis

Eenvoudig energie vergelijken in Sint-Gillis? Aan de hand van onze website vergelijk je probleemloos alle grote aanbieders. Je kunt denken aan Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Sint-Gillis prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker handige informatie over thema’s als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en info over duurzame energie. Bovendien verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Gillis
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,292
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende providers in een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 285,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sint-Gillis?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in Sint-Gillis. Dit loopt van Essent tot een speler als OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 30 maatschappijen. Deze maatschappijen lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Sibelga. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Gillis voor jou is? Geef gelijk de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Middels de energietarievenvergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Sint-Gillis, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Via filters in de vergelijkingstool check jij probleemloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Gillis

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2024)

De condities van energieleveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders service verlenen. Elke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sint-Gillis heet Sibelga. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Sint-Gillis valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sibelga. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Sint-Gillis

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Sint-Gillis
 • Populair merk: Elco
 • Groene energie: 0,184%
 • Hoofdpostcode: 1060
 • Mazout consumptie: 1540 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,292
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-sint-gillis

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met je contactgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Sint-Gillis ligt dit gemiddeld op 1420 m3 & 3465 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Aangaande prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. In de regel is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle grote energieleveranciers. Bij alle contracten vind jij informatie m.b.t. soort stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sint-Gillis, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Bijv. www.engie.be en www.elegant.be. De betreffende energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sint-Gillis


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €320 winst geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder tref jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigtip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sint-Gillis. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sint-Gillis. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt de betreffende energieleverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energieleverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Bij de volgende stap bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je toekomstige organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sint-Gillis vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sint-Gillis en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Sint-Gillis

De meeste energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Sint-Gillis. Toch is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Sint-Gillis vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Sint-Gillis zijn er meerdere stappen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1060. In deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Brussel helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Luminus.