Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Anderlecht

Zonder problemen energie vergelijken in Anderlecht? Middels www.energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare maatschappijen als bijvoorbeeld Mega & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Anderlecht de beste deal heeft! Tevens tref je via onze vergelijker nuttige info info over zaken als gastarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Verder bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Anderlecht
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,293
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 475,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Anderlecht?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Anderlecht. Dit loopt van Eneco tot aanbieders zoals Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik zijn het zo’n 40 organisaties. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Sibelga. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energiebedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Anderlecht is op dit moment? Geef snel de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze prijzencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Anderlecht, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van selecties in de prijzenvergelijker zoekt men zonder problemen een energieproduct dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Anderlecht

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Anderlecht heet Sibelga. De kosten van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Anderlecht is de aardgas netbeheerder Sibelga. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Anderlecht

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Anderlecht
 • CV ketel: Junkers
 • Groene stroom: 0,185%
 • Centrale postcode: 1070
 • Verbruik Mazout: 1550 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,293
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-anderlecht

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinfo. Dit zijn samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Anderlecht ligt dat gemiddeld op circa 1425 m3 & 3470 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze details hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin kan het uit om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle populaire energieleveranciers. Bij ieder abonnement check je informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Anderlecht, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende prijsaanbieding gevonden? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.engie.be en ook www.poweo.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Anderlecht


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €260 opleveren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna tref je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaartip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaaradvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Anderlecht. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in beginsel: langlopende contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Anderlecht. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verzorgt jouw aanstaande gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de beste energiemaatschappij. Zoals Luminus, Essent en Ecopower. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw nieuwe maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Anderlecht vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Anderlecht en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Anderlecht

Veel bedrijven bieden ondertussen groene stroom in Anderlecht. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene energie uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Anderlecht vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Anderlecht bestaan er tegenwoordig vele activiteiten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1070. In deze buurt kan je soms vrij voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Brussel net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Mega.