Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Agatha-Berchem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sint-Agatha-Berchem? Met behulp van de energievergelijker check je gemakkelijk alle interessante bedrijven. Je kunt denken aan Essent & Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Sint-Agatha-Berchem het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je op onze website handige informatie over onderwerpen als de netbeheerder en variabele of vaste tarieven. Voorts komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Agatha-Berchem
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 445,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Sint-Agatha-Berchem?

We zien best veel energieleveranciers in Sint-Agatha-Berchem. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Zij werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Sibelga. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke aanbieders in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Agatha-Berchem is voor jouw situatie? Voer gelijk de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een storing, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de vergelijkingstool vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Sint-Agatha-Berchem, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Middels selecties in de Energiehunter zoekt men zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Agatha-Berchem

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Agatha-Berchem betreft Sibelga. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Sint-Agatha-Berchem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sibelga. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Sint-Agatha-Berchem

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Sint-Agatha-Berchem
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel groen: 0,188%
 • Centrale postcode: 1082
 • Aantal mazout liters: 1580 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-sint-agatha-berchem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinfo. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Sint-Agatha-Berchem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1440 m3 en 3485 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Omtrent prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder pakket check jij details over soort stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sint-Agatha-Berchem, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede actie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de onderneming. Denk aan www.octaplus.be en www.poweo.be. Jouw nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sint-Agatha-Berchem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €355 korting realiseren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op deze pagina bieden wij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: korter douchen
 • Bezuinigtip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigtip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Advies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktisch advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sint-Agatha-Berchem. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En misschien beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Sint-Agatha-Berchem. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verwerkt de aankomende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste partij. Zoals Eneco, ENGIE of Trevion. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. De aankomende energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door de Energiehunter check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Sint-Agatha-Berchem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sint-Agatha-Berchem en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sint-Agatha-Berchem

Bijna alle leveranciers verschaffen onderwijl groene stroom in Sint-Agatha-Berchem. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan de selectie “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Sint-Agatha-Berchem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Sint-Agatha-Berchem kennen we verscheidene activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1082. In deze woonplaats kan je soms vrij voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Brussel helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Comfort Energy.