Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ukkel

Meteen energie vergelijken in Ukkel? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle relevante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Eneco en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Ukkel de beste deal heeft! Bovendien vind je op deze website praktische info over thema’s als verbruik in de regio en verschillende contracttypes. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ukkel
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 290,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ukkel?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Ukkel. Van Essent tot aan OCTA+, de keuze is enorm. In april 2024 kan je kiezen uit om en nabij 25 energie aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Sibelga. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ukkel is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de vergelijkingstool vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Ukkel, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker ontdekken jullie eenvoudig een energiecontract dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ukkel

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Ukkel betreft Sibelga. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Ukkel is de aardgas netbeheerder Sibelga. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Ukkel

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Ukkel
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene energie: 0,195%
 • Centrale postcode: 1180
 • Aantal mazout liters: 1650 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-ukkel

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Ukkel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1475 m3 en 3355 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren beïnvloeden het energietarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het slim om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle erkende energiebedrijven. Van ieder pakket check jij details zoals herkomst energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Ukkel, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Denk aan www.energie2030.be en ook www.zeno.be. De door jou gekozen leverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Ukkel


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €385 besparen. Desondanks, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter vind je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaaradvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktische tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigadvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Ukkel. Zodanig bespaar je het meeste geld. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Ukkel. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de toekomstige energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of Aspiravi. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je aankomende energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ukkel vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ukkel en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Ukkel

Het gros van de energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Ukkel. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies dan de optie “Groen uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Ukkel vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Ukkel zijn er verscheidene projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1180. Als inwoner van deze plaats kan je vaak relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Brussel net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook OCTA+ contract.