Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oudergem

Op je gemak energie vergelijken in Oudergem? Via www.energiehunter.be doorzoek je eenvoudig alle beschikbare aanbieders als bijvoorbeeld Eneco en Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Oudergem de laagste prijs hanteert. Daarbij tref je via de Energiehunter praktische informatie over items zoals verschillende aanbieders en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oudergem
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,294
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 425,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Oudergem?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Oudergem. Dit loopt van Essent tot en met Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 bedrijven. Deze maatschappijen gebruiken allen de infrastructuur van Sibelga. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oudergem voor jou is? Voer direct je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Oudergem, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door middel van selecties maken in de prijzenvergelijker zoeken jullie gemakkelijk een energiecontract dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Oudergem

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Oudergem heet Sibelga. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Oudergem is de aardgas netbeheerder Sibelga. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Oudergem

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Oudergem
 • CV ketel: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 0,193%
 • Centrale postcode: 1160
 • Aantal mazout liters: 1630 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,294
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-oudergem

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Oudergem ligt dit gemiddeld op 1465 m3 & 3510 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Doorgaans kan het uit om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle interessante energieleveranciers. Van alle pakketten bekijk jij specificaties aangaande herkomst van stroom en gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Oudergem, en de eventuele korting. Selecteer de partij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante korting gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Onder andere www.octaplus.be of natuurlijk www.trevion.be. De gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Oudergem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €305 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters check je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: de verwarming omlaag doen
 • Advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: maak een sport van het overstappen in Oudergem. Dan bespaar je het meeste geld. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En soms krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Oudergem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt de aanstaande leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een nieuwe energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris en Poweo. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Oudergem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Oudergem en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Oudergem

Bijna alle energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Oudergem. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Oudergem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Oudergem bestaan er tegenwoordig nogal wat activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1160. In deze woonplaats kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Brussel volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Essent contract.