Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Pieters-Woluwe

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sint-Pieters-Woluwe? Dankzij onze vergelijker vind je snel en simpel alle relevante aanbieders als bijvoorbeeld Engie & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Sint-Pieters-Woluwe de laagste prijs biedt. Ook tref je op energiehunter.be praktische info over zaken zoals verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Verder geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Pieters-Woluwe
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,400
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,293
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bedrijven naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 455,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sint-Pieters-Woluwe?

We zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sint-Pieters-Woluwe. Van Lampirus tot een speler als Ecopower, de keuze is enorm. Tegenwoordig zijn het zo’n 40 energieleveranciers. Deze gebruiken allen de infrastructuur van Sibelga. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Pieters-Woluwe voor jou is? Voer vlug jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze handige vergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Sint-Pieters-Woluwe, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties maken in de tool achterhalen jullie verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Pieters-Woluwe

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Online account

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De condities van leveranciers en de tarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Sint-Pieters-Woluwe is Sibelga. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Sint-Pieters-Woluwe wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sibelga. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Sint-Pieters-Woluwe

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Sint-Pieters-Woluwe
 • Populaire CV: Baxi
 • Aandeel groen: 0,192%
 • Centrale postcode: 1150
 • Verbruik stookolie: 1620 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,400
 • Stroomtarief kwh: €0,293
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-sint-pieters-woluwe

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Sint-Pieters-Woluwe is dit gemiddeld zo’n 1460 m3 en nog eens 3505 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze aspecten bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Doorgaans kan het uit om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van elk contract zie jij voorwaarden als type stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Sint-Pieters-Woluwe, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte actie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de aanbieder. O.a. www.essent.be of www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Sint-Pieters-Woluwe


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €325 winst geven. Maar, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be check je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaartip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Bespaaradvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Sint-Pieters-Woluwe. Zodanig ben je het voordeligst uit. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sint-Pieters-Woluwe. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans faciliteert je betreffende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE + Energy People. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. Je nieuwe gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de Energiehunter tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Sint-Pieters-Woluwe vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sint-Pieters-Woluwe en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Sint-Pieters-Woluwe

Tal van energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Sint-Pieters-Woluwe. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Sint-Pieters-Woluwe vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Sint-Pieters-Woluwe onderscheiden we steeds meer opdrachten binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1150. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Brussel energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Engie contract.