Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Evere

Meteen energie vergelijken in Evere? Via onze website tref je eenvoudig alle verkrijgbare leveranciers als bijvoorbeeld Mega & Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Evere de laagste prijs biedt. Tevens check je op onze website belangrijke info over zaken als o.a. energieproblemen en info over de enkele of dubbele meter. Tevens bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Evere
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,292
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 455,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Evere?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Evere. Dit varieert van Eneco tot aanbieders zoals Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 30 maatschappijen. Zij werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Sibelga. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Evere is op dit moment? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Via de energiehunter ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Evere, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Geholpen door de keuzevakjes in de tarievenvergelijker check jij probleemloos een abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Evere

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van bedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Evere heet Sibelga. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Evere valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sibelga. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Evere

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Evere
 • CV Merk: AWB
 • Groene energie: 0,191%
 • Postcodegebied: 1140
 • Aantal mazout liters: 1610 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,292
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-evere

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de standaard informatie. Onder andere omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Evere is dat gemiddeld 1455 m3 en 3500 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het verstandig om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder pakket check jij data als type energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Evere, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire kortingsactie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de maatschappij. Onder andere www.octaplus.be en www.wasewind.be. De gekozen energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Evere


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €300 rendement bieden. Maar, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bekijk je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: wassen op 30 graden
 • Bespaartip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktische tip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaartip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigtip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Evere. Dan betaal je het minst voor je energie. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Evere. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt de aanstaande gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste partij. Onder andere Luminus, ENGIE en Wase Wind. Daarna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lage kosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Evere vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Evere en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Evere

Het gros van de bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Evere. Toch zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Evere vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Evere kennen we vele initiatievenrondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1140. Als inwoner van deze plaats kan je soms extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Brussel de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz.