Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bonlez

Gemakkelijk energie vergelijken in Bonlez? Geholpen door onze website achterhaal je probleemloos alle interessante energie aanbieders als o.a. Mega en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Bonlez de beste deal heeft! Daarbij tref je op deze pagina nuttige info info over onderwerpen als bijvoorbeeld maatschappijen en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chaumont-Gistoux
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 365,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Bonlez?

Er zijn flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bonlez. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 energieleveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bonlez is voor jouw verbruik? Geef vlug de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energietarievenvergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Bonlez, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van jouw input in de prijzenvergelijker achterhaalt men moeiteloos een energiecontract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bonlez

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de kosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Bonlez betreft Sedilec. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Chaumont-Gistoux is de aardgas netbeheerder Sedilec. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Bonlez

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Chaumont-Gistoux
 • CV ketel: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 19,30%
 • Postcodegebied: 1325
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1630 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-bonlez

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de basisinformatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Bonlez bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1465 m3 en nog eens 3310 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle populaire energiebedrijven. Van ieder pakket vind jij gegevens met betrekking tot soort stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bonlez, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele leverancier gevonden? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw aanstaande energie-partij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bonlez


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €305 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaartip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaartip 5: neem een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bonlez. Dan betaal je het minst voor je energie. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bonlez. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert de aankomende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare partij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE + Elegant. Ook neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van deze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Bonlez vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bonlez en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Bonlez

Het gros van de bedrijven leveren op dit moment groene stroom in Bonlez. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Bonlez vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Chaumont-Gistoux kennen we allerlei projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1325. In deze buurt kan je soms vrij voordelig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Essent contract.