Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken L’Ecluse

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in L’Ecluse? Middels onze vergelijker check je overzichtelijk alle beschikbare maatschappijen als bijv. Mega en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in L’Ecluse de beste deal heeft! Verder verzamel je op energiehunter.be bruikbare info over zaken als verschillende gasregio’s en info over een energieneutrale woning. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beauvechain
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenvergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 410,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in L’Ecluse?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio L’Ecluse. Dat gaat van Poweo tot een speler als Watz, er zijn opties bij de vleet. In juni 2024 kun je kiezen uit circa 25 aanbieders. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Sedilec. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke aanbieders er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in L’Ecluse is voor jouw situatie? Voer snel je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze energie bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van L’Ecluse, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door middel van selecties maken in de energievergelijker zoeken jullie moeiteloos een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in L’Ecluse

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in L’Ecluse betreft Sedilec. De kosten van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Beauvechain valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Facts and figures L’Ecluse

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Beauvechain
 • Populaire CV: Agpo
 • Groene stroom: 19,00%
 • Hoofdpostcode: 1320
 • Verbruik Mazout: 1600 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-l-ecluse

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinfo. Dat betreft gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In L’Ecluse bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1450 m3 en 3505 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze details dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle interessante energiebedrijven. Van alle abonnementen vind jij data met betrekking tot type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in L’Ecluse, en de eventuele korting. Kies de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie aanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.luminus.be of natuurlijk www.eneco.be. De gekozen aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in L’Ecluse


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €260 rendement bieden. Toch, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand check je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaartip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigtip 5: combineer verschillende kleuren was

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in L’Ecluse. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. In de regel worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt werkt het zo: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor L’Ecluse. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt de aankomende energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare partij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en Eni. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven L’Ecluse vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in L’Ecluse en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in L’Ecluse

Veel maatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in L’Ecluse. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in L’Ecluse vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Beauvechain zien we diverse plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1320. In deze omgeving kan je wellicht extra voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Waals Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Poweo.