Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Opprebais

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Opprebais? Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je probleemloos alle erkende maatschappijen als bijv. Essent & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Opprebais de scherpste prijs kan bieden. Ook tref je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. de overstapservice en salderen. Verder verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Incourt
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende bedrijven onder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 250,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Opprebais?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Opprebais. Dat gaat van Antargaz tot bijvoorbeeld Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 40 providers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het netwerk van Pbe Wallonie. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Weten welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opprebais is voor jouw verbruik? Vul gelijk de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze prijzencheck ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Opprebais, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van keuzes in de energievergelijker detecteer jij probleemloos een abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Opprebais

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Opprebais betreft Pbe Wallonie. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Incourt valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Opprebais

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Incourt
 • Populair merk: Remeha
 • Groene energie: 18,60%
 • Centrale postcode: 1315
 • Verbruik stookolie: 1560 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-opprebais

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Opprebais ligt dat gemiddeld op circa 1430 m3 + 3485 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze factoren hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Aangaande looptijd kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Doorgaans loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij elk abonnement bekijk jij informatie zoals type stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Opprebais, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die rijmt met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende leverancier gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Dit kan zijn www.essent.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw aanstaande aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Opprebais


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €305 opleveren. Toch, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters vind je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktische tip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigtip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters vinden: regel jaarlijks het overstappen in Opprebais. Dan ben je het voordeligst uit. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En misschien is er sprake van een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt hanteren we: langlopende contracten zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Opprebais. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt jouw geselecteerde energie-organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en neem een nieuwe energieleverancier. Onder andere OCTA+, Lampiris en Comfort Energy. Daarnaast kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.elegant.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Opprebais vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Opprebais en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Opprebais

Een groot deel van de bedrijven faciliteren vandaag de dag groene stroom in Opprebais. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Opprebais vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Incourt kennen we diverse stappen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1315. In deze woonplaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Watz.