Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neder-Over-Heembeek

Direct energie vergelijken in Neder-Over-Heembeek? Dankzij energiehunter.be check je overzichtelijk alle interessante bedrijven als bijv. Eneco en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Neder-Over-Heembeek het goedkoopste contract aanbiedt. Ook lees je via de Energiehunter belangrijke info over zaken zoals wat een geschikt overstapmoment is en salderen. Bovendien geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brussel
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 240,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Neder-Over-Heembeek?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Neder-Over-Heembeek. Dat loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Watz, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Zij werken allemaal op basis van het net van Sibelga. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neder-Over-Heembeek voor jou is? Vul vlug jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energiehunter bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Neder-Over-Heembeek, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van jouw input in de tarievenvergelijker ontdek jij simpel en snel een energieovereenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Neder-Over-Heembeek

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Neder-Over-Heembeek betreft Sibelga. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Brussel valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sibelga. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Neder-Over-Heembeek

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Brussel
 • Populaire CV: Atag
 • Groene energie: 18,10%
 • Postcode: 1120
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1510 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-neder-over-heembeek

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Neder-Over-Heembeek is het gemiddelde verbruik ong. 1405 m3 en 3460 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het gunstiger om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen lees je voorwaarden als herkomst van stroom en gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Neder-Over-Heembeek, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende prijsaanbieding in het lijstje? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.lampiris.be of www.wasewind.be. De door jou gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Neder-Over-Heembeek


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €270 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be lees je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Neder-Over-Heembeek. Zodoende is de besparing het grootst. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Neder-Over-Heembeek. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel regelt de aanstaande energiemaatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare partij. Zoals Eneco, Essent of ZENO. Daarnaast neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Neder-Over-Heembeek vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Neder-Over-Heembeek en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Neder-Over-Heembeek

Veel energieleveranciers ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Neder-Over-Heembeek. Toch zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Neder-Over-Heembeek vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Brussel zien we steeds meer acties volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1120. In deze buurt kan je vaak financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Brussel eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Essent.