Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haren

Direct energie vergelijken in Haren? Dankzij energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle beschikbare maatschappijen zoals Watz en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Haren het goedkoopste contract aanbiedt. Ook tref je via onze vergelijker handige informatie over onderwerpen als wat een geschikt overstapmoment is en tips om te besparen op energie. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brussel
Netbeheerder Elektra:Sibelga
Netbeheerder AardgasSibelga
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 235,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Haren?

We zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Haren. Dat loopt van Lampirus tot en met Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 35 providers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Sibelga. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haren is? Vul hierna de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energievergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Haren, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Middels filters in de vergelijkingstool zoekt men zonder problemen een abonnement dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Haren

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Haren betreft Sibelga. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Brussel is de netbeheerder van het gas Sibelga. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Haren

 • Provincie: Brussel
 • Gemeente: Brussel
 • Populaire CV: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 18,20%
 • Centrale postcode: 1130
 • Aantal mazout liters: 1520 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelga
 • Gasregio: Sibelga
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-haren

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Haren is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 en nog eens 3465 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze factoren bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Rondom prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. In algemene zin kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle erkende energie aanbieders. Bij alle contracten zie jij specificaties aangaande soort stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Haren, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de onderneming. Denk aan www.essent.be en ook www.poweo.be. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Haren


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €285 voordeel geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder tref je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktische tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaartip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigtip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Haren. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Haren. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw aanstaande gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Onder andere OCTA+, Essent of natuurlijk Watz. Vervolgens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze vergelijker bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Haren vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Haren en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Haren

Bijna alle aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Haren. Toch is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Haren vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Brussel zijn er nogal wat plannen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1130. In deze regio kan je in toenemende mate zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Brussel volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Eneco.