Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Limal

Op je gemak energie vergelijken in Limal? Dankzij de Energiehunter vergelijk je eenvoudig alle interessante bedrijven als Watz en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Limal de laagste prijs biedt. Daarbij bekijk je op energiehunter.be nuttige info info over items zoals maatschappijen en variabele of vaste tarieven. Voorts bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wavre
Netbeheerder Elektra:Regie De Wavre
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 405,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Limal?

We zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Limal. Van Engie tot en met Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze aanbieders lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Regie De Wavre. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Limal is? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze handige vergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Limal, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door filteren in de Energiehunter detecteren jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Limal

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor transport. De netbeheerder van het stroom in Limal betreft Regie De Wavre. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Wavre wordt transport van het aardgas beheerd door Sedilec. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Limal

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Wavre
 • CV Merk: De Dietrich
 • Groene stroom: 18,30%
 • Hoofdpostcode: 1300
 • Verbruik Mazout: 1530 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Regie De Wavre
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-limal

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Allereerste de standaard informatie. Onder andere samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Limal ligt dat gemiddeld op circa 1415 m3 en 3470 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Betreffende contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het voordeliger om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een handig overzicht met alle populaire aanbieders + contracten. Van ieder contract tref jij details aangaande type energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Limal, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige kortingsactie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de website van de maatschappij. Bijv. www.octaplus.be of natuurlijk www.zeno.be. De nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Limal


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €315 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bieden wij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktisch advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Limal. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En soms is er sprake van een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Limal. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt de betreffende gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Ebem. Ook kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van energiehunter.be check je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.watz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Limal vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Limal en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Limal

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Limal. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Neem dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Limal vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Wavre kennen we meerdere activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1300. In deze buurt kan je in toenemende mate heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over OCTA+.