Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Piétrebais

Meteen energie vergelijken in Piétrebais? Met behulp van deze website tref je supersnel alle verkrijgbare energie aanbieders als o.a. Watz & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Piétrebais prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je op deze pagina waardevolle informatie over zaken zoals tarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Incourt
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 290,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Piétrebais?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Piétrebais. Dit loopt van Engie tot aanbieders zoals Mega, de keuze is enorm. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 20 aanbieders. Zij nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Pbe Wallonie. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke energiebedrijven actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Piétrebais is op dit moment? Vul snel jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een storing, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energietarievenvergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Piétrebais, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Dankzij selecties maken in de tool vindt men verrassend eenvoudig een product dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Piétrebais

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van maatschappijen en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Piétrebais is Pbe Wallonie. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Incourt is de netbeheerder van het gas Sedilec. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Piétrebais

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Incourt
 • Populaire CV: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 18,70%
 • Postcode: 1315
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1570 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-pietrebais

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Piétrebais ligt dit gemiddeld op 1435 m3 en 3490 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Meestal loont het om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van ieder pakket zoek jij voorwaarden aangaande type stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Piétrebais, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. O.a. www.octaplus.be en ook www.wasewind.be. De gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Piétrebais


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €345 opleveren. Desondanks, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: spouwmuren isoleren.
 • Advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Piétrebais. Daarna betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Piétrebais. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verwerkt de gekozen leverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de beste maatschappij. Bedrijven als Eneco, Essent of Watz. Tevens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de Energiehunter tref je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Piétrebais vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Piétrebais en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Piétrebais

Het merendeel van de organisaties bieden onderhand groene stroom in Piétrebais. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan het filter “Groen uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Piétrebais vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Incourt zien we meerdere plannen binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1315. In deze plaats kan je in toenemende mate heel gunstig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Lampirus.