Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beauvechain

Snel online energie vergelijken in Beauvechain? Geholpen door de Energiehunter tref je moeiteloos alle erkende aanbieders. Je kunt denken aan Watz & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Beauvechain prijstechnisch het meest interessant is. Voorts lees je op onze website nuttige informatie informatie over zaken als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en slimme thermostaten. Daarnaast geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beauvechain
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,410
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 495,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Beauvechain?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Beauvechain. Dat loopt van Essent tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. In maart 2024 heb je de keuze uit zo’n 20 energie aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Sedilec. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beauvechain is voor jouw situatie? Geef moeiteloos jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de vergelijkingstool check je direct de goedkoopste energieleverancier van Beauvechain, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v selecties in de Energiehunter vindt men gemakkelijk een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Beauvechain

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van organisaties en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Beauvechain betreft Sedilec. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Beauvechain wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Beauvechain

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Beauvechain
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 0,202%
 • Postcodegebied: 1320
 • Aantal mazout liters: 1720 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,410
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-beauvechain

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de standaard informatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Beauvechain ligt dat gemiddeld op circa 1510 m3 + 3390 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijsafspraken kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Doorgaans kan het uit om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van ieder pakket lees jij details als soort stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Beauvechain, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een passende actie gevonden? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. O.a. www.lampiris.be of www.zeno.be. De door jou gekozen aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Beauvechain


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €335 rendement bieden. Toch, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bekijk jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bezuinigtip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaaradvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Advies 5: combineer verschillende kleuren was

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Beauvechain. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Beauvechain. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt je nieuwe gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en Antargaz. Vervolgens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Beauvechain vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Beauvechain en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Beauvechain

Bijna alle bedrijven ondersteunen momenteel groene stroom in Beauvechain. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Beauvechain vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Beauvechain zijn er steeds meer acties binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1320. In deze woonplaats kan je wellicht zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Poweo contract.


Alle plaatsen in deze gemeente