Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken La Hulpe

Gemakkelijk energie vergelijken in La Hulpe? Middels energiehunter.be vind je eenvoudig alle interessante bedrijven als bijvoorbeeld Eneco en Belpower. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in La Hulpe de beste deal heeft! Daarnaast vergaar je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over topics als het ideale overstapmoment en info over de enkele of dubbele meter. Verder verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: La Hulpe
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,294
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Eenvoudig besparen tot wel € 275,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in La Hulpe?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in La Hulpe. Dat loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags tellen we ruim 25 organisaties. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Sedilec. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in La Hulpe is op dit moment? Geef moeiteloos de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energiehunter vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van La Hulpe, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties maken in de energievergelijker ontdek jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in La Hulpe

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van bedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in La Hulpe betreft Sedilec. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente La Hulpe wordt transport van het aardgas beheerd door Sedilec. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten La Hulpe

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: La Hulpe
 • CV Merk: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 0,2%
 • Postcode: 1310
 • Gem. mazout: 1700 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,294
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-la-hulpe

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In La Hulpe is het gemiddelde verbruik ong. 1500 m3 plus 3380 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze factoren hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Wat betreft abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter kan het uit om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder abonnement vind jij gegevens als type energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in La Hulpe, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieder gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. O.a. www.energie2030.be en ook www.aspiravi.be. De betreffende energieleverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in La Hulpe


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €315 winst geven. Daarentegen, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: let op het energielabel
 • Praktische tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Tip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaaradvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in La Hulpe. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. In de regel worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor La Hulpe. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans faciliteert jouw gekozen energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris + Antargaz. Bij de volgende stap neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven La Hulpe vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in La Hulpe en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in La Hulpe

Tal van aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in La Hulpe. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in La Hulpe vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente La Hulpe onderscheiden we nogal wat projectenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1310. Als inwoner van deze plaats kan je soms extra voordelig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Comfort Energy contract.