Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nodebais

Op je gemak energie vergelijken in Nodebais? Middels energiehunter.be doorzoek je moeiteloos alle interessante energiebedrijven zoals Luminus en Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Nodebais de beste deal heeft! Verder vind je op deze pagina nuttige info info over zaken als bijvoorbeeld leveranciers en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beauvechain
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 275,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Nodebais?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Nodebais. Van Antargaz tot en met Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik zijn het zo’n 35 providers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nodebais is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een gasstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energievergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Nodebais, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties in onze vergelijker zoekt men probleemloos een contract dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Nodebais

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Online account
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Nodebais is Sedilec. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Beauvechain valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Nodebais

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Beauvechain
 • Populair merk: AWB
 • Groene energie: 19,10%
 • Postcodegebied: 1320
 • Verbruik Mazout: 1610 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-nodebais

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Nodebais bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1455 m3 & 3510 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Dit alles zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle beschikbare energie aanbieders. Bij alle contracten achterhaal jij specificaties over soort energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Nodebais, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Nodebais


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €380 opleveren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder profiteer je van 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigadvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigtip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktische tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Nodebais. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Nodebais. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak faciliteert jouw geselecteerde leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare energieleverancier. Zoals Luminus, Lampiris of natuurlijk Energy People. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. Jouw aankomende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Via onze vergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.antargaz.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lage kosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Nodebais vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Nodebais en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Nodebais

Bijna alle bedrijven leveren onderwijl groene stroom in Nodebais. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Nodebais vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Beauvechain zien we vele initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1320. In deze plaats kan je steeds vaker met financiële bonussen participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Antargaz.