Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tourinnes-La-Grosse

Direct energie vergelijken in Tourinnes-La-Grosse? Dankzij www.energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle interessante leveranciers. Je kunt denken aan Engie & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Tourinnes-La-Grosse de laagste prijs biedt. Bovendien lees je via de Energiehunter belangrijke info over topics als bijv. de netbeheerder en de slimme meter. Tevens verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beauvechain
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 220,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Tourinnes-La-Grosse?

Wij zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Tourinnes-La-Grosse. Dit varieert van Lampirus tot Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tourinnes-La-Grosse is? Geef eenvoudig de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via onze prijzencheck check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Tourinnes-La-Grosse, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels keuzes in de prijzenvergelijker zoeken jullie zonder problemen een energieproduct dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Tourinnes-La-Grosse

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Tourinnes-La-Grosse is Sedilec. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Beauvechain is de aardgas netbeheerder Sedilec. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Tourinnes-La-Grosse

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Beauvechain
 • Populair merk: Baxi
 • Groene energie: 19,20%
 • Centrale postcode: 1320
 • Mazout consumptie: 1620 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-tourinnes-la-grosse

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dit zijn aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Tourinnes-La-Grosse bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1460 m3 + 3305 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze aspecten hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Vaak is het voordeliger om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu de totaallijst met alle grote maatschappijen en contracten. Van ieder pakket check je voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de prijzen van gas en elektra in Tourinnes-La-Grosse, en de overstapbonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante korting tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energieleverancier. Onder andere www.octaplus.be of www.eneco.be. De gekozen energie-partij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Tourinnes-La-Grosse


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €330 opleveren. Desondanks, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna bieden wij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaartip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: switch van energiemaatschappij

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Tourinnes-La-Grosse. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. In algemene zin worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En soms ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Tourinnes-La-Grosse. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je geselecteerde energie-organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Zoals OCTA+, Lampiris of Wase Wind. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Tourinnes-La-Grosse vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Tourinnes-La-Grosse en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Tourinnes-La-Grosse

De meeste aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Tourinnes-La-Grosse. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Tourinnes-La-Grosse vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Beauvechain kennen we meerdere plannen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1320. In deze plaats kan je soms extra voordelig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Waals Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Engie contract.