Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Longueville

Eenvoudig energie vergelijken in Longueville? Geholpen door de energievergelijker ontdek je eenvoudig alle beschikbare leveranciers. Je kunt denken aan Essent & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Longueville de laagste prijs hanteert. Tevens check je op onze website belangrijke informatie over items als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en vaste en variabele tarieven. Voorts bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chaumont-Gistoux
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 275,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Longueville?

Er zijn best veel energieleveranciers in Longueville. Dat loopt van Poweo tot aanbieders zoals Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In mei 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 providers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het net van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Longueville is in mei 2024? Vul snel de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energiehunter achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Longueville, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van filters in de Energiehunter detecteert men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Longueville

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van organisaties en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Longueville is Sedilec. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Chaumont-Gistoux is de netbeheerder van het gas Sedilec. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Longueville

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-longueville

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Longueville ligt dat gemiddeld op circa 1480 m3 & 3325 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Dikwijls is het slim om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van elk abonnement vind je informatie als type stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Longueville, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Onder andere www.engie.be en www.eneco.be. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Longueville


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €275 besparen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Onderstaand bekijk je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: wassen op 30 graden
 • Bespaartip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaaradvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaaradvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Longueville. Daarna ben je het voordeligst uit. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Longueville. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de gekozen energie-organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en ook Comfort Energy. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Middels deze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage kosten en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Longueville vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Longueville en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Longueville

Het gros van de energiemaatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Longueville. Toch zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Longueville vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Chaumont-Gistoux bestaan er vele stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1325. In deze buurt kan je soms vrij voordelig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Luminus contract.