Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Corroy-Le-Grand

Snel energie vergelijken in Corroy-Le-Grand? Dankzij de Energiehunter doorzoek je supersnel alle grote energieleveranciers als bijvoorbeeld Eneco en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Corroy-Le-Grand voor jou de beste prijs heeft. Bovendien bekijk je op deze pagina belangrijke info over onderwerpen als bijvoorbeeld energieaansluitingen en slimme thermostaten. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chaumont-Gistoux
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijenbij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 455,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Corroy-Le-Grand?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Corroy-Le-Grand. Van Poweo tot Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags zijn het zo’n 40 maatschappijen. Zij nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Sedilec. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Corroy-Le-Grand is? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een storing, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v de energietarievenvergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Corroy-Le-Grand, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filteren in de tool vinden jullie eenvoudig een abonnement dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Corroy-Le-Grand

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Corroy-Le-Grand is Sedilec. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Chaumont-Gistoux wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Corroy-Le-Grand

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-corroy-le-grand

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de basisinfo. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Corroy-Le-Grand is het gemiddelde verbruik ong. 1470 m3 en 3315 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Rondom prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het verstandig om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle erkende energie aanbieders. Bij ieder contract check jij informatie als herkomst energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Corroy-Le-Grand, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige korting gespot? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be + www.energypeople.be. De nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Corroy-Le-Grand


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €290 korting realiseren. Toch, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters lees jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigtip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaartip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigadvies 5: profiteer van gratis daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Corroy-Le-Grand. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Corroy-Le-Grand. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verwerkt je geselecteerde energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en Poweo. Ook bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.belpower.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Corroy-Le-Grand vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Corroy-Le-Grand en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Corroy-Le-Grand

Het merendeel van de aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Corroy-Le-Grand. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Corroy-Le-Grand vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Chaumont-Gistoux bestaan er steeds meer projectenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1325. In de regio kan je vaak tegen een gunstig tarief meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Eneco contract.