Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Orp-Jauche

Gemakkelijk energie vergelijken in Orp-Jauche? Via onze website check je moeiteloos alle bekende leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Orp-Jauche de laagste prijs hanteert. Daarnaast bekijk je via de energievergelijker belangrijke informatie over zaken als bijvoorbeeld verbruik in de regio en zakelijke energie. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Orp-Jauche
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,293
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 205,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Orp-Jauche?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Orp-Jauche. Dit loopt van Essent tot Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment zijn het zo’n 30 aanbieders. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke energieleveranciers er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Orp-Jauche is in april 2024? Geef gelijk de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een storing, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de vergelijkingstool tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Orp-Jauche, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van de keuzevakjes in de energievergelijker check je moeiteloos een product dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Orp-Jauche

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de kosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Orp-Jauche betreft Sedilec. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Orp-Jauche valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Orp-Jauche

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Orp-Jauche
 • CV Merk: Rendamax
 • Groene stroom: 0,206%
 • Postcode: 1350
 • Mazout consumptie: 1760 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,293
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-orp-jauche

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Orp-Jauche is dit gemiddeld zo’n 1530 m3 & 3410 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De genoemde zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Betreffende abonnementen kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Doorgaans loont het om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle interessante aanbieders + contracten. Van ieder pakket lees je informatie als type energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Orp-Jauche, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die past bij jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende leverancier gevonden? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de onderneming. O.a. www.lampiris.be of natuurlijk www.wasewind.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Orp-Jauche


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €360 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter vind jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bespaartip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktische tip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigtip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktisch advies 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Orp-Jauche. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Orp-Jauche. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verzorgt de aanstaande gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe leverancier. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Wase Wind. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Orp-Jauche vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Orp-Jauche en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Orp-Jauche

Tal van bedrijven ondersteunen op dit moment groene stroom in Orp-Jauche. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven een groen beleid hanteren? Ga dan voor uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Orp-Jauche vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Orp-Jauche zien we vele initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1350. In deze buurt kan je steeds vaker vrij voordelig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Eneco tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente