Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jauche

Op je gemak energie vergelijken in Jauche? Met behulp van www.energiehunter.be achterhaal je overzichtelijk alle beschikbare energieleveranciers als o.a. Luminus en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Jauche prijstechnisch het meest interessant is. Verder tref je via de energievergelijker belangrijke informatie over topics zoals stroomtarieven en concrete energiebespaartips. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Orp-Jauche
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 395,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Jauche?

Wij zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Jauche. Dat loopt van Lampirus tot en met OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag kun je kiezen uit circa 25 leveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jauche is? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een storing, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze prijzencheck vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Jauche, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij de keuzevakjes in de Energiehunter detecteer jij simpel en snel een contract dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Jauche

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net heeft weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Jauche heet Sedilec. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Orp-Jauche wordt transport van het aardgas beheerd door Sedilec. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Jauche

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Orp-Jauche
 • Populair merk: Rendamax
 • Groene energie: 20,60%
 • Centrale postcode: 1350
 • Verbruik Mazout: 1760 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-jauche

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Jauche ligt dit gemiddeld op 1530 m3 & 3375 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaliter kan het uit om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder pakket bekijk je informatie met betrekking tot soort energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Jauche, en de eventuele korting. Kies de partij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een actuele leverancier gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de leverancier. Zoals www.lampiris.be + www.energypeople.be. De betreffende leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Jauche


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €255 opleveren. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be tref jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: een afwasteil gebruiken
 • Praktisch advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaartip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktisch advies 5: combineer verschillende kleuren was

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Jauche. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Meestal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Jauche. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert je nieuwe energie-aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe partij. Bedrijven als Eneco, Essent of natuurlijk Eni. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie gekozen gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.belpower.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Jauche vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Jauche en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Jauche

De meeste aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Jauche. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Jauche vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Orp-Jauche zien we verscheidene activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1350. In deze regio kan je vaak financieel aantrekkelijk meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Waals Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Eneco tarieven.