Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Enines

Meteen energie vergelijken in Enines? Met behulp van energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle relevante aanbieders als o.a. Mega & Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Enines de laagste prijs biedt. Ook bekijk je op deze pagina uitgebreide informatie over thema’s zoals onderwerpenen duurzame verwarmingsbronnen. Voorts verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Orp-Jauche
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 280,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Enines?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Enines. Dit varieert van Antargaz tot aan Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 35 organisaties. Deze energieleveranciers gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Enines is op dit moment? Vul hierna jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze energie check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Enines, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filteren in de energievergelijker achterhalen jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Enines

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Enines heet Sedilec. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Orp-Jauche valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Enines

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Orp-Jauche
 • Populaire CV: Oertli
 • Aandeel groen: 20,30%
 • Postcode: 1350
 • Gem. mazout: 1730 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-enines

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Enines gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1515 m3 en 3360 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze factoren hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In algemene zin kan het uit om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle grote aanbieders van energie. Bij alle pakketten vind je details met betrekking tot type stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Enines, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele actie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Denk aan www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Enines


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €280 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder lees je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: neem een waterbespaarder
 • Praktisch advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktisch advies 4: het dak isoleren.
 • Advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Enines. Dan betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Enines. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt jouw aankomende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE of Elegant. Daarnaast bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Enines vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Enines en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Enines

Een groot deel van de energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Enines. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Enines vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Orp-Jauche kennen we steeds meer acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1350. In deze regio kan je steeds vaker heel gunstig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Antargaz contract.