Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Genval

Meteen energie vergelijken in Genval? Geholpen door energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle relevante leveranciers als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Genval de beste deal heeft! Verder verzamel je op deze pagina uitgebreide info over topics als leveranciers en info over een energieneutrale woning. Daarnaast geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rixensart
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 235,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Genval?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Genval. Van Eneco tot Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Genval is in april 2024? Geef hierna de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze prijzencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Genval, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker ontdekken jullie probleemloos een energieproduct dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Genval

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van maatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder heeft weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Genval heet Sedilec. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Rixensart wordt transport van het aardgas beheerd door Sedilec. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Genval

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Rixensart
 • CV ketel: Fasto
 • Groene energie: 19,80%
 • Postcodegebied: 1332
 • Gem. mazout: 1680 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-genval

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Genval is dit gemiddeld zo’n 1490 m3 en 3335 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens werken door in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het slim om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een handig overzicht met alle populaire energie aanbieders. Van ieder abonnement zie je info m.b.t. soort stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Genval, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante aanbieder beschikbaar? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Onder andere www.engie.be of www.elegant.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Genval


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €395 korting realiseren. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaaradvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaartip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Genval. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Genval. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel regelt je toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Zoals OCTA+, Essent of natuurlijk Energie 2030. Ook kies je de startdatum van het abonnement. De aankomende gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Genval vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Genval en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Genval

Bijna alle maatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Genval. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Genval vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Rixensart zijn er allerlei plannen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1332. In de regio kan je steeds vaker met financiële bonussen meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Waals Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen installeren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Watz contract.