Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Céroux-Mousty

Op je gemak energie vergelijken in Céroux-Mousty? Via onze website vind je snel en simpel alle relevante aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Céroux-Mousty het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij tref je via de Energiehunter uitgebreide informatie over thema’s als bijvoorbeeld tarieven en de slimme meter. Bovendien geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ottignies-Louvain-La-Neuve
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 345,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Céroux-Mousty?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Céroux-Mousty. Dit varieert van Antargaz tot en met Luminus, de keuze is enorm. Hedendaags tellen we ruim 25 aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de leidingen van Sedilec. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Céroux-Mousty is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een storing, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij de vergelijkingstool vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Céroux-Mousty, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de energievergelijker achterhaal jij moeiteloos een contract dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Céroux-Mousty

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Céroux-Mousty is Sedilec. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve is de aardgas netbeheerder Sedilec. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Céroux-Mousty

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-ceroux-mousty

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Céroux-Mousty gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1500 m3 en nog eens 3345 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle contracten vind je specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Céroux-Mousty, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante prijsaanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.eni.com. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Céroux-Mousty


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €370 opleveren. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaaradvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktische tip 5: neem een energiezuinige airco

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Céroux-Mousty. Zo ben je het voordeligst uit. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Céroux-Mousty. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt je geselecteerde gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere OCTA+, ENGIE en Ecopower. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. Je aanstaande gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door deze website vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Céroux-Mousty vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Céroux-Mousty en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Céroux-Mousty

Tal van bedrijven verschaffen onderhand groene stroom in Céroux-Mousty. Toch is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Céroux-Mousty vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve bestaan er tegenwoordig vele opdrachten rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1341. In deze woonplaats kan je soms vrij voordelig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Comfort Energy contract.