Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ottignies

Eenvoudig energie vergelijken in Ottignies? Middels energiehunter.be vind je snel en simpel alle erkende aanbieders als bijv. Essent & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Ottignies de beste deal heeft! Daarnaast vind je via de energievergelijker nuttige info info over items als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ottignies-Louvain-La-Neuve
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 315,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ottignies?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Ottignies. Van Lampirus tot Watz, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment zijn het zo’n 40 providers. Zij zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ottignies is? Vul hieronderje persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Dankzij onze energie bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ottignies, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Via keuzes in de prijzenvergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Ottignies

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Online account
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Ottignies is Sedilec. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve is de aardgas netbeheerder Sedilec. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Ottignies

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-ottignies

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de standaard informatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Ottignies gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1495 m3 en 3340 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Aangaande looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Veelal is het voordeliger om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder abonnement vind jij informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ottignies, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante aanbieder gevonden? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be of www.trevion.be. De nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ottignies


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €385 korting realiseren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via onze hunters tref jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Ottignies. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En wellicht krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Ottignies. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt je gekozen energie-organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en neem een nieuwe maatschappij. Onder andere OCTA+, Essent en Elegant. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie nieuwe gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ottignies vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ottignies en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Ottignies

De meeste organisaties ondersteunen momenteel groene stroom in Ottignies. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Ottignies vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve kennen we allerlei stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1340. In de regio kan je wellicht zeer betaalbaar participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Waals Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Lampirus contract.