Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Folx-Les-Caves

Gemakkelijk energie vergelijken in Folx-Les-Caves? Middels onze vergelijker tref je moeiteloos alle interessante leveranciers. Voorbeelden zijn Engie en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Folx-Les-Caves de beste deal heeft! Verder check je op onze website uitgebreide info over items zoals gastarieven en zakelijke energie. Daarnaast komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Orp-Jauche
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 360,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Folx-Les-Caves?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Folx-Les-Caves. Dat loopt van Engie tot aanbieders zoals OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Sedilec. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke leveranciers je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Folx-Les-Caves is voor jouw situatie? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Via de energievergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Folx-Les-Caves, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Dankzij filters in de vergelijkingstool detecteren jullie gemakkelijk een energiecontract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Folx-Les-Caves

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de onkosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders verbonden zijn. Elke beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Folx-Les-Caves heet Sedilec. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Orp-Jauche is de huidige netbeheerder van het aardgas Sedilec. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Folx-Les-Caves

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Orp-Jauche
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 20,40%
 • Postcode: 1350
 • Verbruik stookolie: 1740 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-folx-les-caves

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinfo. Dat betreft het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Folx-Les-Caves ligt dit gemiddeld op 1520 m3 en 3365 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze details werken door in het energietarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin kan het uit om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van alle contracten tref jij details over oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Folx-Les-Caves, en de welkomstkorting. Kies de partij die rijmt met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante actie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de leverancier. O.a. www.octaplus.be en ook www.antargaz.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Folx-Les-Caves


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €385 opleveren. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Hierna bieden wij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaartip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Advies 5: neem een energiezuinige airco

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Folx-Les-Caves. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Folx-Les-Caves. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert de aanstaande aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bijv. Eneco, Essent + ZENO. Bij de volgende stap neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van www.energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Folx-Les-Caves vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Folx-Les-Caves en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Folx-Les-Caves

Het merendeel van de energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Folx-Les-Caves. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies dan de selectie “Groen uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Folx-Les-Caves vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Orp-Jauche bestaan er meerdere activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1350. In deze woonplaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Engie tarieven.