Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jandrain-Jandrenouille

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Jandrain-Jandrenouille? Geholpen door www.energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven als bijv. Luminus en Belpower. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Jandrain-Jandrenouille de laagste prijs biedt. Verder verzamel je via de energievergelijker belangrijke informatie over topics als wat een geschikt overstapmoment is en handige bespaartips. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Orp-Jauche
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 495,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Jandrain-Jandrenouille?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Jandrain-Jandrenouille. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jandrain-Jandrenouille is voor jouw situatie? Vul snel je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze prijzencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Jandrain-Jandrenouille, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij de keuzevakjes in de Energiehunter checken jullie verrassend eenvoudig een contract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Jandrain-Jandrenouille

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de prijzen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Jandrain-Jandrenouille heet Sedilec. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Orp-Jauche wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Jandrain-Jandrenouille

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Orp-Jauche
 • Populair merk: Pentec
 • Aandeel groen: 20,50%
 • Centrale postcode: 1350
 • Mazout: 1750 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-jandrain-jandrenouille

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Jandrain-Jandrenouille is dat gemiddeld 1525 m3 & 3370 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Doorgaans kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Van elk contract vind je data m.b.t. soort stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Jandrain-Jandrenouille, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie aanbieding gespot? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.lampiris.be of www.elegant.be. Jouw toekomstige energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Jandrain-Jandrenouille


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €270 korting realiseren. Toch, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter vind jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: sluit de klep van de open haard
 • Tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaaradvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktische tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaartip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Jandrain-Jandrenouille. Dan realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten werkt het zo: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Jandrain-Jandrenouille. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verwerkt je aankomende gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare leverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE of natuurlijk Eni. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Jandrain-Jandrenouille vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Jandrain-Jandrenouille en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Jandrain-Jandrenouille

De meeste organisaties bieden op dit moment groene stroom in Jandrain-Jandrenouille. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Jandrain-Jandrenouille vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Orp-Jauche zien we steeds meer activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1350. In deze woonplaats kan je in toenemende mate vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Essent tarieven.