Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marilles

Eenvoudig energie vergelijken in Marilles? Dankzij deze website check je supersnel alle verkrijgbare maatschappijen zoals Eneco & Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Marilles de scherpste prijs kan bieden. Tevens vergaar je op deze pagina belangrijke informatie over thema’s als bijv. energiegebruik in de regio en tips om te besparen op energie. Daarbij vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Orp-Jauche
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenvergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 295,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Marilles?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Marilles. Van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 providers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Sedilec. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marilles is voor jouw situatie? Voer direct je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een storing, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Via de vergelijkingstool tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Marilles, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filteren in de prijzenvergelijker vind jij simpel en snel een energiecontract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Marilles

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Online account
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van leveranciers en de tarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Marilles is Sedilec. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Orp-Jauche wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Marilles

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Orp-Jauche
 • CV Merk: Sime
 • Aandeel groen: 20,70%
 • Hoofdpostcode: 1350
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1770 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-marilles

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Marilles is het gemiddelde verbruik ong. 1535 m3 en 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken bepalen jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Gewoonlijk is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder contract tref je specificaties met betrekking tot type stroom/gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Marilles, en de overstapbonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. O.a. www.octaplus.be of www.eneco.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Marilles


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €395 voordeel geven. Toch, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand bekijk jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktisch advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Marilles. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. In algemene zin worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld werkt het zo: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Marilles. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw gekozen leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en ook Poweo. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Marilles vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Marilles en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Marilles

Het merendeel van de leveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Marilles. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Neem dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Marilles vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Orp-Jauche bestaan er tegenwoordig steeds meer acties rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1350. In deze woonplaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over OCTA+ tarieven.