Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Orp-Le-Grand

Op je gemak energie vergelijken in Orp-Le-Grand? Geholpen door energiehunter.be check je overzichtelijk alle verkrijgbare energiebedrijven als bijv. Essent & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Orp-Le-Grand het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vergaar je via de Energiehunter waardevolle info over items als onderwerpenen info over een energieneutrale woning. Ook bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Orp-Jauche
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 370,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Orp-Le-Grand?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Orp-Le-Grand. Van Engie tot een speler als Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik zijn het zo’n 20 providers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het net van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Orp-Le-Grand is? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van stroom en gas storingen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energievergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Orp-Le-Grand, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van keuzes in de prijzenvergelijker achterhaal jij eenvoudig een energieproduct dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Orp-Le-Grand

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders service verlenen. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Orp-Le-Grand is Sedilec. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Orp-Jauche valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Orp-Le-Grand

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Orp-Jauche
 • CV Merk: Weishaupt
 • Groene energie: 20,90%
 • Centrale postcode: 1350
 • Verbruik Mazout: 1790 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-orp-le-grand

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Orp-Le-Grand is dat gemiddeld 1545 m3 & 3390 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. De genoemde zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder abonnement vind je informatie m.b.t. herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Orp-Le-Grand, en de welkomstkorting. Kies de partij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte prijsaanbieding gevonden? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Orp-Le-Grand


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €275 korting realiseren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaartip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaaradvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze experts adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Orp-Le-Grand. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Orp-Le-Grand. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de aankomende aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare energieleverancier. Zoals Eneco, Lampiris of natuurlijk Eni. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Orp-Le-Grand vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Orp-Le-Grand en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Orp-Le-Grand

Een groot deel van de leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Orp-Le-Grand. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor het filter “Groene Energie uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Orp-Le-Grand vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Orp-Jauche bestaan er tegenwoordig allerlei acties binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1350. In deze buurt kan je meer en meer relatief goedkoop meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Waals Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Mega tarieven.