Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grez-Doiceau

Direct energie vergelijken in Grez-Doiceau? Dankzij www.energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle verkrijgbare energieleveranciers als bijv. Essent en Belpower. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Grez-Doiceau de scherpste prijs kan bieden. Verder check je op deze website belangrijke info over items zoals maatschappijen en info over duurzame energie. Verder komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Grez-Doiceau
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,420
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 450,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Grez-Doiceau?

We zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Grez-Doiceau. Van Eneco tot Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig tellen we ruim 25 aanbieders. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het net van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke energie-organisaties je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grez-Doiceau is op dit moment? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze handige vergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Grez-Doiceau, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Met behulp van de keuzevakjes in de vergelijkingstool vind je gemakkelijk een product dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Grez-Doiceau

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Online account
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De condities van aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Grez-Doiceau betreft Sedilec. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Grez-Doiceau is de aardgas netbeheerder Sedilec. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Grez-Doiceau

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Grez-Doiceau
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene energie: 0,212%
 • Centrale postcode: 1390
 • Mazout consumptie: 1820 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,420
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-grez-doiceau

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dit zijn aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Grez-Doiceau bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1560 m3 en nog eens 3440 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het verstandig om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder pakket tref jij info als herkomst energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Grez-Doiceau, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die past bij jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede actie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de leverancier. O.a. www.engie.be + www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-partij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Grez-Doiceau


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €380 korting realiseren. Toch, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters tref jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktisch advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Grez-Doiceau. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Grez-Doiceau. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert de aankomende aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare energiemaatschappij. Bijv. Luminus, ENGIE en ook Comfort Energy. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door de Energiehunter check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Grez-Doiceau vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Grez-Doiceau en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Grez-Doiceau

Een groot deel van de bedrijven ondersteunen momenteel groene stroom in Grez-Doiceau. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene Energie uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Grez-Doiceau vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Grez-Doiceau onderscheiden we allerlei acties met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1390. In deze buurt kan je in toenemende mate vrij voordelig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente